Tandtechniek

Tandtechniek

Binnen de tandheelkunde vervult het tandtechnisch gedeelte een essentiële rol.

Een essentiële rol

Het tandtechnische gedeelte wordt binnen ons centrum uitgevoerd door tandtechnici en tandprothetici.

Tandtechniek
Binnen de tandheelkunde vervult het tandtechnische gedeelte een essentiële rol. Voor het vervaardigen van keramisch kronen, facings, kronen op implantaten en protheses werken wij samen met tandtechnische specialisten. Deze specialisten zijn vanaf het begin van een behandeling nauw betrokken bij het hele proces. Gezamenlijk komen we tot het beste resultaat.

Keramische kronen of facings
Binnen onze praktijk maken we gebruik van de nieuwste technieken waaronder een mondscanner. Deze scanner scant het gebit en maakt er vervolgens een 3D print van. Aan de hand van de 3D print gaat de tandtechnisch specialist de kroon of facing vervaardigen. De kleur van de kroon of facing wordt in overleg met de cliënt bepaald. Na twee tot drie weken zal de kroon of facing gereed zijn en kan deze door ons worden geplaatst. In de tussentijd helpen wij u met een tijdelijke, kunststof oplossing.

Kunstgebit en gebitsprotheses
Als uw tanden door ouderdom, ziekte of slijtage zo slecht zijn geworden dat ze moeten worden vervangen, kan een kunstgebit of gebitsprothese voor u een oplossing zijn. Tegenwoordig valt het vrijwel niet meer op dat iemand een kunstgebit draagt: de kwaliteit en het uiterlijk is sterk verbeterd. Het blijft wel een grote verandering, het kan bijvoorbeeld de manier waarop u kauwt en spreekt beïnvloeden.

Een uitneembare gebitsprothese is één van de meest gebruikte oplossingen voor het vervangen van ontbrekende tanden. Prothesen kunnen worden toegepast bij het ontbreken van een aantal tanden of kiezen; een partiële prothese (frame), of bij het ontbreken van alle tanden en kiezen; een volledige prothese (kunstgebit).

Klikgebit
Een klikgebit is een gewone gebitsprothese die vastklikt op een aantal implantaten. In de onderkaak zit dit meestal vast op 2 implantaten en in de bovenkaak op 4 implantaten. Een klikgebit zit zo vast dat het niet meer in de mond beweegt of vanzelf los kan komen. Zowel het kunst gebit als het klikgebit worden vervaardigd en geplaatst door een tandprotheticus.

Tandheelkundig Centrum ’t Veld

Tandheelkundig Centrum ’t Veld is een moderne, groeiende praktijk voor tandheelkunde gelegen in het Noord-Hollandse dorp ’t Veld. In 2006 werd een oude gymzaal verbouwd tot een riante praktijkruimte. Patiënten vinden hier ruimte, transparantheid en de nodige zorg in een rustige sfeer. Kernbegrippen die we ook benadrukken in onze tandheelkundige filosofie.

Andere specialismen

  • Algemene tandheelkunde

   Algemene tandheelkunde

   U kunt bij Tandheelkundig Centrum ’t Veld terecht voor alle tandheelkundige behandelingen.

  • Mondhygiëne

   Mondhygiëne

   De mondhygiënist reinigt uw gebit en behandelt mogelijke problemen aan uw tandvlees.

  • Verwijspraktijk endodontologie

   Verwijspraktijk endodontologie

   Endodontologie is dat deel van de tandheelkunde dat zich toespitst op de wortels van de tanden en kiezen en het omliggende kaakbot.