Mondhygiëne

De mondhygiënist reinigt uw gebit en behandelt mogelijke problemen aan uw tandvlees.

Optimale mondhygiëne

De mondhygiënist reinigt uw gebit en behandelt mogelijke problemen aan uw tandvlees.

Mondhygiënist
Een goede mondhygiëne is niet alleen belangrijk voor uw mondgezondheid, maar ook voor uw algehele gezondheid. Voor een optimale mondhygiëne verwijst de tandarts u door naar de mondhygiënist. De mondhygiënist reinigt uw gebit en behandelt mogelijke problemen aan uw tandvlees.

In eerste instantie zijn de taken die de mondhygiëniste uitvoeren gericht op preventie .De mondhygiëniste is gespecialiseerd in de behandeling van tandvleesaandoeningen als gingivitis  en parodontitis.

De paro preventie assistente:
De paro preventie assistentes behandelt patiënten welke eerder problemen hebben gehad met de mondgezondheid  en eerder zijn behandelt door de mondhygiëniste. De paro preventie assistente kan voor deze patiënten een uitgebreide mondhygiëne controle uitvoeren en helpen de gezondheid van de mond en tandvlees stabiel te houden.

De preventie assistente:
Een preventie assistente is een tandartsassistente die is opgeleid in het uitvoeren van preventieve handelingen en mondhygiëne. Handelingen die de preventie assistente uitvoert zijn onder andere het reinigen en verwijderen van tandsteen en plaque boven het tandvlees. Het polijsten van tanden en kiezen en voorlichting en instructie geven over een goede gebitsverzorging.

Onze mondhygiëne praktijk bestaat uit 3 mondhygiënistes, 2 paro preventie assistentes en 2 preventie assistentes.

Tandheelkundig Centrum ’t Veld

Tandheelkundig Centrum ’t Veld is een moderne, groeiende praktijk voor tandheelkunde gelegen in het Noord-Hollandse dorp ’t Veld. In 2006 werd een oude gymzaal verbouwd tot een riante praktijkruimte. Patiënten vinden hier ruimte, transparantheid en de nodige zorg in een rustige sfeer. Kernbegrippen die we ook benadrukken in onze tandheelkundige filosofie.

Andere specialismen

  • Verwijspraktijk endodontologie

   Verwijspraktijk endodontologie

   Endodontologie is dat deel van de tandheelkunde dat zich toespitst op de wortels van de tanden en kiezen en het omliggende kaakbot.

  • Algemene tandheelkunde

   Algemene tandheelkunde

   U kunt bij Tandheelkundig Centrum ’t Veld terecht voor alle tandheelkundige behandelingen.

  • Tandtechniek

   Tandtechniek

   Binnen de tandheelkunde vervult het tandtechnisch gedeelte een essentiële rol.